Gå videre til hovedindholdet

 

LIV PÅ HALD

Området omkring Hald Hovedgård og De fem Halder er naturmæssigt, historisk og geologisk fantastisk og som skabt til forskelligartede aktiviteter året rundt. Til daglig færdes der rigtig mange mennesker i området; lokale, turister, børn og voksne.

Foreningen De fem Halder er stiftet i 2010 og har siden da fungeret som bindeled mellem alle, der bruger stedet.

 

Støtte til aktiviteter

Vil du eller din forening være med til at skabe mere liv i området? Har du en god idé, som vi kan støtte økonomisk eller praktisk? Så skriv til gwenethgreenwood@gmail.com (kan kun kontaktes på mail).

Foreningen støtter aktiviteter og arrangementer indenfor følgende temaer: KULTURLIV og UDELIV

 


Eksempler på UDELIV:

Naturture, fugleture, guidede vandreture, mad på bål, plantefarvning

Eksempler på KULTURLIV:

Koncerter, oplæsninger, foredrag, dans, teater, historiske vandringer


 

Hvem kan søge?

Der er ingen særlige krav til ansøger, men vi modtager gerne ansøgninger, der henvender sig til børn og unge, familier og på tværs af generationerne.

 

Hvad kan man få støtte til?

Man kan søge om støtte til honorar til udøvende kunstnere/foredragsholdere o.l., materialer til workshops, leje af materialer o.l. NB: Der gives ikke støtte til private eller kommercielle aktiviteter. Alt efter projektet er der mulighed for at gøre brug af forskellige bygninger og områder ved De fem Halder.

Særligt Havehusene i parken foran Hald Hovedgaard kan stilles til jeres rådighed af foreningen. Vi hjælper også gerne med råd og sparring til, hvor man ellers kan søge midler.

 

Ansøgningsfrist- og procedure

Ingen – man ansøger løbende og alle ansøgninger behandles løbende. Støtten udbetales ikke forud, men efter aflagt regnskab med relevante bilag senest en måned efter aktiviteten er afsluttet.

 

Kontakt os for ansøgningsskema.

 

Hvor meget kan man søge om?

Man kan søge fra 1.000,- til 15.000,-  kroner.

 

Hvis du har lyst til at deltage i foreningens arbejde med skabe LIV PÅ HALD kan du melde dig ind i foreningen. Det koster 100,- om året for et personligt medlemskab (500,- for virksomheder).

Populære opslag fra denne blog

Et juleeventyr - og en brandtaksation fra 1795

Hald Hovedgaard ca. 1795 angiveligt malet af Charlotte Amalie Schinkel En augustdag i 1795 fik Hald Hovedgaard besøg af  Niels Aggerschou fra Agerskov og murermester Anders Møller af Hillerup. Deres ærinde var at "syne og taksere" ejendommen med henblik på at fastsætte dens værdi ift. brandforsikring.  Med sig havde de f or at "føre pennen" herredsskriveren, rådmand, by- og herredsfoged Wissing fra Viborg". Godsets ejer,  hr. løjtnant Martinus Braem, var også til stede. Ud af synet og takseringen kom der en 13 sider lang gennemgang af bygningen på Hald Hovedgaard. Det var den daværende hovedbygning, Greger Daas Hald, kaldet "borgergården", som lå tættest på terrasserne og det var de mange sidebygninger nord for denne. Men det er også " Hald Ladegaards Slots bygninger beliggende omtrent 54 alen fra de forhen anførte ladegårds-bygninger norden for samme". Det vil sige den nuværende Hovedbygning på Hald, den gale herremand Schinkels portbygning...

Koncert i Hald-laden

Foreningen De fem Halder bygger bro mellem ord, tekst og billede og inviterer til en musikpoetiskfamiliealbumskoncert en sensommeraften i Hald-laden. Tid og sted: Hald-laden v/Hald Hovedgaard, Ravnsbjergvej 76, 8800 Viborg - d. 29. august - dørene åbnes 18.45. Billetter kan købes her :  Om forestillingen: GENERATIONERNES HUS - JAZZ OG POESI - KONCERT MED VISUELLE GENFORTOLKNINGER AF FAMILIEALBUMMET 29. AUGUST 2024 KL.19.00 I HALD-LADEN. Generationernes Hus er en eftertænksom og optimistisk lyd- og lyrik-forestilling. Digtene er skrevet og fremført af digter og ph.d. i litteraturhistorie Anne Green Munk, musikken er komponeret af bassist og lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium, Torben Bjørnskov i dialog med de to andre musikere i trioen Human Being Human, Esben Tjalve på piano og Frederik Bulow på trommer. Multimediekunster Julie Bjørnskov leverer fortolkninger af familiealbummet i form af visuals under koncerten. Koncerten er støttet af Viborg - UNESCO Creative City of Media Ar...

INVITATION TIL STUDIETUR MED BISP GUNNERS GILDE

  Turen går fra Viborg mod Skjern ådal. Vi stopper i Brande og ser på Gavlmalerierne, kører herfra langs Skjern å gennem Arnborg, Skarrild og Sønder Felding til Ånumgård. Herfra forbi Lundenæs til Laksens Hus og videre over ådalen til Lønborg Kirke, hvor der er kalkmalerier og en fin udsigt over Skjern ådal. Vi kører videre til Pumpestation Nord, hvor der er Trækfærger. Derfra går turen langs Ringkøbing Fjord til oplevelsesparken Naturkraft. Vi kører nu direkte mod Viborg og som noget nyt er det frivilligt, at deltage i aftenspisningen på Restaurant Flammen ved Eksercerpladsen. Det betyder, at vi som sædvanligt har et program med både historisk, religiøst, kulturelt og naturmæssigt indhold.    Vejen fra Viborg til Brande. Vi følger vejen mod Herning og i Ilskov kører vi mod Ikast. Undervejs hører vi om nogle af de interessante steder vi passerer.   Brande Gavlmalerier. I 1968 blev Brande, trods sine kun ca. 5000 indbyggere, kendt i hele Danmark for de udsmykkede h...