torsdag den 20. juni 2013

Teltrejsningen gik godt.

Medlemmer af Foreningen De Fem Halder og af bestyrelsen, samt repræsentanter fra "Helle Mau Jensen og døtres almennyttige fond" trodsede onsdag eftermiddag den 19. juni 2013 vejrudsigten og ikke mindst den silende regn og gennemførte den planlagte "Flot, fælles teltrejsning" (jf. http://www.defemhalder.dk/2013/06/flot-flles-teltrejsning.html).

I tørvejr under en til lejligheden opsat pavillon holdt Foreningens formand, Jesper Hjermind, en lille tale.

Talen gengives herunder krydret af billeder fra den fine eftermiddag.

Det er ved at være lang tid siden Peder Nybo på et bestyrelsesmøde i D5H fortalte at han havde mulighed for få et beløb Helle Mau Jensen og døtres almennyttige fond til D5Hér f.eks. til indkøb af et telt.

 På det tidspunkt diskuterede vi i bestyrelsen ofte et muligt samarbejde med rollerspillerne - altså børn og unge der tager tilbage i historien og lever kæmper som i middelalderen.

Så her passede gaven fint ind. 

Men der gik et stykke tid fra tilsagnet om støtte til teltet kom til Danmark.De bedste teltfabrikanter er Past Tent i England og her kiggede vi billederne af de mange farvestrålende telte, kopier helt fra romertiden til i forgårs.Og valget, der skete i samarbejde med rollerspillerne, faldt på en Royal Pavillon - et kongeligt telt.  Stort og rummeligt også til andre arrangementer.

Så vidt så godt. Men så var der lige farverne. Det skulle måske have været sort og violet, som de andre rollespilstelte, men så kunne vi ikke få syet i fireretarded stof, og det var et krav fra de D5H at teltet skulle være brandsikret. Så valget faldt på rød og blåt - og det passer jo fint til et kongeligt telt.
Teltet ankom for nogle uger siden og ganske få dage efter blev jeg ringet op af rollespillerne der spurgte: ”Hvordan gik det engeligt med det telt” - og jeg kunne glad svare: ”Det er kommet og i kan låne det med det samme”.Så D5H´telet har allerede været i brug til et rollespilsarrangement - og det var jo det der var tanken med teltet.


Til sidst skal der lyde en stor tak til Peder Nybo der formidlede kontakten og Helle Mau Jensen og døtres almennyttige fond der skænkede penge til teltet.


Vi lover at vi vil gøre alt for at det skal blive slidt op ved at blive brugt i mange gode og spændende sammenhænge.


Og så var der kaffe og kage bagefter.