Foredrag ved cand.mag. Karen Elisabeth Stub
Tirsdag den 29. november 2016 kl. 19.30
Hald Hovedgaard
Ravnsbjergvej 76
8800 Viborg
Gratis adgang
Hald Hovedgård har gennem hele sin eksistens haft en meget omskiftelig skæbne. Udover i tidlige tider, hvor den hørte under Kirken eller Kronen, har den sjældent været på samme ejermands hænder i mere end nogle få årtier – men fra midten af 1800-tallet kom Krabbe-slægten til og drev gården i næsten 70 år.
Alle tre generationer har sat hver deres præg på egnens og Danmarks historie i en tid, der på mange måder skabte fundamentet for det samfund, som vi har i dag De har efterladt en ganske righoldig korrespondance om hvordan de så på de personer og begivenheder, som de mødte i deres liv. Foredraget vil især fokusere på, hvordan de alle tre prægende Hald Hovedgård – hver på deres måde – og hvordan de levede med deres familier på dette sted, som vist er almindeligt anerkendt som en af de smukkeste pletter på Danmarkskortet.
Karen Elisabeth Stub, cand.mag. i historie og europæisk etnologi, der i mange år har arbejdet i museums- og arkivverdenen, begyndte i 1991 at interessere sig for Krabbe-familien, da hun arrangerede en udstilling om Christopher Krabbes hustru, malerinden Marie Dorothea. Siden da er det blevet til en lille bog og en del artikler især om den ”mellemste” Krabbe, Christopher, og hans virke som dommer og politiker.